perjantai 2. toukokuuta 2014

Jauhelihakasvispiirakka

Aikaisemmin en niin välittänyt ruokaisista piirakoista, mutta joku kerta kaupassa tuli mieleen, että voisinpas kokeilla kasvispiirakkaa. Ensimmäisessä yrityksessä käytin liian isoja kasviksia, mutta muuten onnistuin hyvin. Nyt halusin kokeilla miltä samainen piirakka maistuisi jauhelihan kanssa ja hyvältähän se maistui!
Pohja:
100g rasvaa
2dl vehnäjauhoja
2rkl vettä
Täyte:
400g jauhelihaa + mausteita
pieni pakastevihannespussi
2dl kermaa
2 munaa
Päälle:
juustoraastetta (oman maun mukaan)

1. Nypi/sekoita jauhot ja rasva sekaisin
2. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi
3. Painele taikina vuoan pohjalle (halkaisija n.27cm)
4. Ruskista jauheliha ja mausta
5. Laita jauheliha ja jäiset kasvikset pohjan päälle
6. Sekoita munat ja kerma sekaisin
7. Kaada munakermasekoitus täytteen päälle ja lisää juustoraastetta
8. Paista uunissa 200 asteessa n. 30-40 min.
Teettekö usein ruokaisia piirakoita?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti