torstai 22. toukokuuta 2014

Mustikkapiirakka

Lyhytkyntinen bloggaaja ilmoittautuu. Aloitin kesätyöni eilen ja jotta viime vuoden katastroofilta (n. 8 katkennutta kynttä) välttyisin, napsin kynnet lyhyiksi. En ole kummemmin kerennyt/jaksanut nyt lakata kun aamuherätykset ovat olleet 3.30, ja iltapäivä menee päiväunien kanssa, pöh. Katsotaan josko iltavuoroviikoilla tai viikonloppuisin saisin kynsiä lakattua. Tein viime viikonloppuna yhdet kynnet, mutta minulla on tällä hetkellä vain tabletti mukana, joten ne kynnet julkaisen sitten kun koneen saan käsiini. Kynsien sijaan saatte nyt tyytyä mustikkapiirakkaohjeeseen, joka toimii aina! Namnam!
Pohja:
100g rasvaa
3/4 dl sokeria
1 kanamuna
1tl leivinjauhetta
2½ dl vehnäjauhoja
Täyte:
 n. 3dl mustikoita
Päälle:
200g kermaviiliä
½ dl sokeria
1 kanamuna
1tl vanilja-tai vanilliinisokeria

1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri
2. Sekoita kanamuna joukkoon
3. Sotke eri kupissa jauhot sekaisin
4. Lisää jauhot rasvasokerikanamunamössöön mahdollisimman vähän sekoittaen
5. Painele taikina jauhotetuin sormin voideltuun vuokaan reunoja myöten
6. Kaada mustikat pohjalle
7. Sekoita päällisen aineet keskenään ja kaada mustikoiden päälle
8. Paista uunissa 200 asteessa noin. 25-30 min
Tykkäättekö mustikkapiirakasta enemmän kermaviilin kanssa vai ilman?

4 kommenttia:

  1. Mun on pakko tekasta tänään mustikkapiirikka. Tekee ihan älyttömästi mieli... :D

    VastaaPoista
  2. Kermaviilin kanssa ihan ehdoton, muuten ei oo mistään kotosten... :D Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps! Voi olla hieman kuivahko ilman kermaviiliä. :)

      Poista